אתר NRG מדווח כי צעירה בת 35 הגישה לבית המשפט תביעה לפיצויים נגד קופת חולים ``מכבי``, לאחר שלטענתה לא עודכנה על כך שבבדיקה לאבחון מחלת הסרטן שביצעה כאשר הייתה בת 23, נמצא ממצא טרום סרטני ובעקבות זאת התפתחה המחלה בגופה.
התובעת ביצעה בדיקה במסגרת קופת החולים מכבי לפני כ- 12 שנים, בה נתגלה ממצא חריג. משום מה, בחרו רופאי קופת החולים ``מכבי`` להתעלם מהממצא החריג ולא טרחו כלל לעדכן את התובעת. יתר על כן, לתובעת נמסר ממרפאת צוואר הרחם בו עברה את הבדיקה, כי במידה והבדיקה לא תקינה ייצרו עימה קשר אך לא יצרו ועל כן הניחה התובעת כי הבדיקה תקינה.
שנתיים לאחר ביצוע הבדיקה עברה שוב התובעת בדיקה נוספת אצל רופא אך משום מה גם הוא לא טרח להזהיר אותה או להנחות אותה בהמשך טיפול וזאת למרות ממצא חריג בבדיקת צוואר הרחם אשר עברה.
רק לאחר 9 שנים מיום הבדיקה הראשונית כאשר הגיע התובעת על דעת עצמה לרופא ועברה בדיקה שוב נאמר לה כי הסובלת מגידול סרטני פולשני בצוואר הרחם.
לטענת התובעת, אם היו טורחים ליידע אותה בשלב מוקדם היה נחסך ממנה באמצעות הליך פשוט את הסבל הרב שעברה ואת העובדה שכיום היא איננה יכולה להביא ילדים לעולם.
לאור זאת הגישה כאמור התובעת תביעה כנגד קופת החולים אשר מסרה בתגובה כי תענה לכתב התביעה לכשיוגש.
בעבר דיווחנו כי רופאה מטעם ``מכבי`` גרמה לאיחור באבחון מחלת הסרטן.
לחצו כאן למידע נוסף על רשלנות רפואית . |