אתר Ynet מדווח על תביעה אשר הוגשה לבית משפט השלום בתל-אביב נגד קופת החולים ``מכבי``, על-ידי הורים וילדם אשר טוענים שעקב איחור באבחון דלקת בלב, נאלץ הילד בן ה-8 לעבור ניתוחי לב שהפכו אותו לנכה.
לטענת התובעים, למרות ממצאים אשר הצביעו בין היתר על אוושה בלב, בדיקות דם אשר אבחנו דלקת בגוף וחום ושיעול ממושכים, לא הופנה הילד לייעוץ קרדיולוג ולא בוצעו לו בדיקות נוספות.
רק לאחר חודשים רבים, אובחנה אצל הילד דלקת בלב, אשר לאור הזמן הרב שחלף פגעה בכל שכבות הלב ובמסתמים והילד עבר ניתוח לב פתוח. בעקבות מצבו, אף נקבעה לילד נכות רפואית בתחום הקרדיולוגיה בשיעור של 50%.
בחוות דעת מומחה אשר צירפו התובעים לכתב התביעה, צוין כי רופא המשפחה התרשל בכך שלא התייחס לסימנים ולממצאים שהעלו את האפשרות של דלקת בלב.
לפני מספר ימים דיווחנו כי לבית משפט השלום בירושלים הוגשה תביעה על סך של 2.5 מיליון ש``ח נגד קופת חולים ``מאוחדת``, על-ידי משפחתה של חולה שנפטרה לטענת המשפחה לאחר שקופת החולים סירבה לאשר לה קוצב לב למרות מחלת הלב ממנה סבלה.
למידע נוסף על רשלנות רפואית - לחצו כאן . |