אתר The Marker מדווח כי בית משפט השלום בתל אביב קבע כי החברות פזגז 1993 ופזגז תל אביב ישלמו קנס בגובה 400,000 שקלים, בשל רשלנות שגרמה למותם של שלושה בני משפחה.
גופות בני המשפחה נמצאו בדירתם בתל אביב. לאחר מותם, אותר בדמם של השלושה ריכוז גבוה של פחמן חד חמצני. בבדיקה, נקבע כי קן ציפורים אשר נבנה מעל ארובת הדירה חסם את דרך יציאת הגז הרעיל ממתקן ההסקה שבדירה.
הפרקליטות החליטה שלא להעמיד לדין נושאי משרה בפז גז, החלטה אשר ספגה ביקורת בפסק דינו של בית המשפט. במקום העמדה לדין, הסתפקה הפרקליטות בהסדר טיעון לקנס בגובה 134 אלף שקלים.
בית המשפט דחה את הסדר הטיעון, שילש את הסכום עליו הסכימו הצדדים - וקבע כי על פזגז יוטל קנס בגובה 400 אלף שקלים.
לפני כחודשיים דיווחנו כי בית המשפט לתביעות קטנות בחיפה קבע כי חברת ``פזגז`` תפצה לקוח בסכום של 750 שקלים, בגין ניתוקו מהגז לאחר דליפה.
|