אתר Ynet מדווח כי בית המשפט לתביעות קטנות בחיפה קבע כי חברת ``פזגז`` תפצה לקוח בסכום של 750 שקלים, בגין ניתוקו מהגז לאחר דליפה.
לטענת התובע, עובדי פזגז שברו את צינור הגז במהלך החלפת שעון הגז, וגרמו לדליפה בדירתו. התובע הזמין את נציגי פזגז על מנת לתקן את הדליפה. לאחר שהדליפה תוקנה, החברה דרשה ממנו תשלום של 320 שקלים בגין התיקון.
התובע סרב לשלם לחברה, בטענה שהתקלה נגרמה עקב היות הצינור לא תקין. בשל סרובו של התובע לשלם, נותקה אספקת הגז לדירתו, וחוברה חזרה לאחר 12 יום בעקבות התערבות עורך דין. לטענת התובע, הניתוק גרם לו עוגמת נפש רבה, והוא איבד 8 ימי עבודה.
בית המשפט קבע כי אמנם לא הוכח קשר סיבתי בין החלפת שעון הגז לדליפה, אך משאישרה פזגז כי בסמוך לקרות הדליפה הוחלף שעון הגז, נטל הראיה עבר לכתפיה של פזגז, והאחרונה נכשלה להוכיח כי אין קשר בין השניים.
לכן, בית המשפט קבע כי פזגז תפצה את התובע בסך של 750 שקלים בגין אבדן ימי עבודה ועגמת נפש.
כזכור, בחודש ספטמבר דיווחנו כי קבוצת דייגים דרשו מהמדינה פיצוי, בטענה כי נפגעו מהנחת צינור גז ימי, המוביל את הגז מאשדוד לאזור חדרה. |